29 juli 2022

After sun care

Een juiste en goede verzorging na het zonnen
Een dagje doorbrengen in de zon in eigen tuin, op vakantie of in het zwembad, we genieten er allemaal wel eens van. Het spreekt voor zich dat het belangrijk is je huid te beschermen alvorens je het blootstelt aan de zon. En ook ná die blootstelling heeft je huid nood aan wat extra verzorging en hydratatie. Je huid ziet namelijk enorm af van die schadelijke uv-stralen en zal droger aanvoelen of zelfs tekenen van zonne-allergie vertonen. In deze blog leggen we je graag uit hoe je je huid zo goed mogelijk verzorgt, en dan vooral after sun ;-)

But first, always wear spf!

Bij Studio Puur beschermen we onze huid tegen de zon met de 100% natuurlijke zonnecrème van Simple As That. Deze topper combineert het allerbeste van natuurlijke en biologische oorsprong. Zo zorgen de groene thee en rozenbottelolie voor een anti-oxidante werking en kalmeert kamille op haar beurt de gevoelige huid.

Vergeet ook niet dat de eerste zon van het seizoen, plaatsen waar de zon weerkaatst (sneeuw, water) én de zonnestralen tussen 12 en 15 uur het meest schadelijk zijn.

Is een aftersun nu echt een must have?

Na het zonnen heeft onze huid extra hydratatie en herstel nodig. Dat hoeft niet per se met een aftersun, meestal voegt een aftersun zelfs weinig toe. Er zitten ingrediënten in die een verkoelend effect hebben, denk daarbij aan menthol of alcohol. Maar hoe verkoelend die ook mogen zijn, ze hebben geen meerwaarde en drogen de huid zelfs uit op langere termijn.

Hydratatie en herstel

Die aftersun mag je dus voortaan schrappen in je toilettas en vervangen door een gezonder alternatief.

Ideaal voor het lichaam is de body moisturizer van organicspa met aloë vera. Aloë vera werkt enorm kalmerend, herstellend en voedend dankzij de talloze vitamines die erin zitten. Daarnaast bevat deze body moisturizer ook kamille, avocado en kokosolie, ingredienten die enorm kalmerend en herstellend werken.

Een ideale aftersun care voor het gezicht is het gel mask van organicspa dat voor maar liefst 80% uit aloë vera gel bestaat én vitamine E bevat. Vitamine E houdt de elasticiteit van de huid op peil. Het masker is doorzichtig en erg vloeibaar wat ervoor zorgt dat het aangenaam is om aan te brengen. Je kan het masker ook aanbrengen voordat je gaat slapen, gevolgd door de toner van organicspa. Wanneer je een lange vlucht voor de boeg hebt, is het gel masker ook een absolute topper. In de cabine van een vliegtuig is de lucht extreem droog, extra hydratatie komt dan zeker goed van pas!

Belangrijk!

Voor het aanbrengen van beide producten reinig je je gezicht eerst met een milde cleanser en je lichaam met een zachte douchegel. Zo zorg je ervoor dat er geen make-up noch resten van zonnecrème en chloor op je huid aanwezig zijn.

Webshop powered by Marcando