15 juli 2022

Afvalstoffen afvoeren met Gua Sha

Ons lymfesysteem is een vatensysteem in ons lichaam dat een belangrijke rol speelt bij de ontgifting. Het zorgt namelijk voor de afvoer van vocht, dode cellen en afvalstoffen. Een overbelast lymfesysteem herken je onder andere aan een opeenstapeling van vocht en afvalstoffen in het gelaat. Het zorgt ervoor dat ons gelaat er gezwollen uitziet, een doffe teint heeft of last heeft van acne. De ideale manier om de afvalstoffen in ons gelaat af te voeren is met behulp van de Gua Sha.

In deze blog vertellen we jou hoe je aan de hand van een gezichtsmassage met een Gua Sha zelf ervoor kan zorgen dat je huid er stralend en gezond uitziet.

Lymfedrainage met Gua Sha

Gua Sha zal bij velen wel al een belletje doen rinkelen. De steen die uit rozenkwarts, jade, amethist, bergkristal of toemarijn vervaardigd wordt, vind je steeds vaker terug in schoonheidswinkels. En ook in het badkamerkastje van Barbara, bezielster van Studio Puur, heeft de Gua Sha al lange tijd haar vaste plekje.

‘Gua’ is de Chinese term voor schrapen en ‘sha’ betekent rood. Het is een eeuwenoud ritueel (meer dan 5000 jaar!) dat in de oude Chinese geneeskunde werd gebruikt om de bloedcirculatie van het lichaam te bevorderen en het lichaam te genezen. Anno 2022 wordt de Gua Sha nog steeds gebruikt om de huid jong te houden, te verstevigen en een betere teint te verkrijgen. De spanning in het gezicht neemt af en de expressierimpels verminderen aanzienlijk.

Het is ook enorm belangrijk dat die afvalstoffen afgevoerd worden zodat de toevoer van mineralen, vitaminen en antioxidanten niet verstoord wordt. De levenskracht energie, kan op die manier weer stromen waardoor de blokkades opgeheven worden. Je kan de massage perfect uitvoeren na je reiniging in de avond zodat je ontspannen naar bed gaat.

Zo gebruik je de Gua Sha

Er zijn een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden tijdens het gebruik van de Gua Sha voor een optimaal resultaat:

  1. Beginnen doe je met een olie, die breng je aan over je volledige gelaat en eventueel in de hals als je ook daar graag je Gua Sha gebruikt. Je kan daarvoor de Rosehip Oil of Antioxidant Face Oil van Organicspa gebruiken. Beide oliën zitten boordevol vitamines en anti-oxidanten. Een olie zorgt ervoor dat de steen goed glijdt tijdens de massage.
  2. Vervolgens neem je de Gua Sha vast aan de grootste boog zodat je met de inkeping liftende bewegingen kan maken. Houd de steen in een hoek van 45 graden en werk altijd van onder naar boven.
  3. Begin bij de kaaklijn en schuif vervolgens op naar boven, over de jukbeenderen, onder de ogen en onder de wenkbrauwen. Je zal merken dat je ogen er minder puffy zullen uitzien. Hoe vaak je de bewegingen herhaalt, maakt niet uit. Voel zelf aan wat voor jou aangenaam is.
  4. Om het voorhoofd te masseren, gebruik je de grote boog in een opwaartse beweging (vertrekkend vanaf de wenkbrauwen tot de haarlijn).
  5. Wil je ook je hals meenemen, dan doe je net hetzelfde.
  6. Wanneer je klaar bent met de massage spoel je de steen zorgvuldig af. Je kan eventueel ook de antibacteriële spray van White Lotus gebruiken.

Webshop powered by Marcando