01 juli 2022

De avondroutine van Barbara

Een welverdiend momentje me-time om de dag af te sluiten
In een vorige blog kon je alles lezen over mijn ochtendroutine. En zoals je weet, is een avondroutine minstens even belangrijk. In deze blog deel ik dan ook graag waarom ik nooit ga slapen zonder mijn vertrouwde avondroutine en welke stapjes ik precies doe.

Als er één iets is dat je zeker moet onthouden uit dit artikel, dan is het wel het volgende: reinig je huid áltijd voor het slapengaan. Ook wanneer je geen make-up draagt, is een goede reiniging key. Je huid neemt namelijk ontzettend veel stof en vuiligheid op doorheen de dag. De eerste stap in mijn avondroutine spreekt dan ook voor zich: reinigen!

Stap 1: reinigen

Om mijn make-up van de dag eraf te halen en mijn gezicht grondig te zuiveren, gebruik ik de cream cleanser van Organicspa. De cleanser is 100% natuurlijk en de ideale, zachte reiniger om make-up en andere vuiligheid te verwijderen. Het voedt en hydrateert de huid en zorgt voor een soepel en fris gevoel achteraf.

Stap 2: tonifiëren

Na een grondige reiniging is de ph-waarde in de huid een beetje ontregeld. Om die ph-waarde weer te herstellen, gebruik ik de toner van organicspa.

Stap 3: hydrateren en herstellen

‘s Nachts is ook het ideale moment voor je huid om te herstellen. Binnen de lijn van organicspa heb je dan twee opties: ofwel de Rosehip Oil ofwel de Night Renewal.

Op dit moment ga ik voor de Rosehip Oil, een bommetje aan multivitamines in een flesje dat ervoor zorgt dat de gevoelige huid herstelt en littekens verminderen. Ik masseer de olie in met een Gua Sha van White Lotus. De Gua Sha is een anti-aging tool - ze noemen het ook wel de Oosterse facelift - die de doorbloeding verbetert, de huid verstevigt en afvalstoffen afvoert. Het ontspant alle spieren in je gelaat waardoor je helemaal zen je bed in kruipt. De volgende ochtend sta je op met een babyzachte huid die helemaal opgeladen en glowy is!

Stap 4: nachtcrème

Na de Gua Sha massage met de Rosehip Oil is mijn avondroutine klaar. Je kan eventueel wel nog een voedende nachtcrème aanbrengen om je huid optimaal te laten herstellen tijdens de nacht. Mijn absolute favoriet is dan de Night Renewal van Organicspa! De crème verwijdert dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. En dat allemaal terwijl je slaapt. Het resultaat? Een stralende, glowy skin in de ochtend.

Zijdezachte tip!

Zelf slaap ik altijd op een zijden kussensloop van White Lotus en dat brengt heel wat voordelen met zich mee. In tegenstelling tot katoen zorgt een zijden kussensloop ervoor dat de huid geen overmatig vocht verliest, de ophoping van afvalstoffen vermindert en de huid strak blijft. Ook is het zo glad dat er amper wrijving is waardoor je haar minder pluizig is en je veel minder last zal hebben van haaruitval. Voortaan is elke nachtrust een schoonheidsslaapje!

Webshop powered by Marcando