25 augustus 2022

Een vochtarme of droge huid, wat is het verschil? En hoe verzorg je ze?

Er bestaat vaak verwarring rond een droge en vochtarme huid. Logisch, want het zijn allebei droge huidjes, alleen zijn de oorzaak en dus ook de behandeling ervan anders. Daarom is het belangrijk om het verschil tussen de twee te kennen. In deze blog ontdek je het onderscheid tussen een vochtarme en droge huid. Je schoonheidsspecialiste is getraind om het verschil te herkennen en jou te adviseren om de juiste producten te gebruiken. Raadpleeg dus altijd eerst je schoonheidsspecialiste.

Een vochtarme huid

Een vochtarme huid of gedehydrateerde huid voelt droog aan, en is dus ook een droge huid. Het grote verschil is dat het bij een vochtarme huid gaat om een huidconditie. Een huidconditie die haar oorzaak vindt in externe factoren. Denk maar aan weersomstandigheden zoals de combinatie van koude en verwarming in de winter. Of in de zomer door de warmte buiten en airco binnen. Maar ook koffie, roken, voeding, en bijvoorbeeld te weinig water drinken kunnen een vochttekort in de huid veroorzaken.

Een vochtarme huid is dus een bepaalde conditie waar je huid in bepaalde omstandigheden droog kan zijn en je huid dus een vochttekort heeft.

Producten voor een vochtarme huid

Bij een vochtarme huid heb je vooral nood aan hydraterende producten en probeer je best de externe factoren die van invloed zijn op een droge huid te minimaliseren. Dat wil dus zeggen: veel water drinken, niet roken en koffie vermijden.

Om je vochtarme huid een boost te geven, zijn volgende producten absolute aanraders:

Organicspa Intense Moisture: deze 100% natuurlijke en geconcentreerde dagcrème geeft jouw huid een intense hydraterende boost.

Organicspa Biohydra + serum: Dit ultiem hydraterend serum revitaliseert uitgedroogde en vermoeide huid. De infusie van vocht en hydraterende voedingsstoffen voldoen aan de behoeften van elke vochtarme huid.

Organicspa Gel Mask: Dit intensief hydraterend masker is ontworpen om de huid diep te reinigen en terug aan te vullen met vocht terwijl de huid stevig en verfrist aanvoelt.

Een droge huid

Een droge huid is een huidtype en voor een stukje genetisch bepaald. Wanneer je een droge huid hebt, is die van nature droog. Wat wil zeggen dat je huid te weinig talg aanmaakt om ze zacht en gevoed te houden. Vaak krijg je met het ouder worden ook stelselmatig een drogere huid, omdat de talgproductie afneemt. Wanneer je een droge huid hebt als huidtype, zal je merken dat de huid overal op je lichaam droger is. Dus ook op je armen en benen, de droge huid beperkt zich niet alleen tot het gelaat.

Bij een droge huid heb je dus vooral behoefte aan voedende en olierijke producten. Producten die eigenlijk het stukje talgproductie dat je huid van nature mist, gaan aanvullen of imiteren.

Producten voor een droge huid

Organicspa Moisture Rich: Deze voedende dagcrème herstelt vochtverlies met haar maximale hydratatie-formule. Verrijkt met vitaminerijke rozenbottelolie, voedende cacaoboter en herstellend hyaluronzuur.

Organicspa Eye Treat: Specifieke formule om de delicate huid rond de ogen actief te behandelen. De oogzone wordt voortdurend gehydrateerd, opgelicht en fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Organicspa Antioxidant Face Oil: Verheldert en regenereert de doffe huid en strijkt fijne lijntjes glad terwijl de huid diep gevoed wordt. De levendige oranje kleur komt van de aanwezige duindoornbessenpulpolie (seabuckthorn fruit pulp oil), die een hoge concentratie aan vitamine a, c, e en k bevat.

Organicspa Cream Mask: Dit rijke masker voedt en hydrateert de dorstige, droge en gedehydrateerde huid op een intensieve manier. De zachte, crèmige textuur met biologische karitéboter en cacoaboter verhoogt het vochtgehalte van de huid en doet ze stralen.

Belangrijk om te onthouden

Een droge huid kan dus ofwel vochtarm zijn door externe factoren, of een droge huid zijn als huidtype. Is je huid droog door externe factoren, dan is hydrateren vooral het belangrijkste! Is je huid droog omdat het je huidtype is? Dan is het belangrijk om te kiezen voor voedende producten die het gebrek aan talg gaan opvangen. En bovenal: laat je ondersteunen en begeleiden door je schoonheidsspecialiste!

Webshop powered by Marcando